Favágás

A favágás egy olyan készség, amely a fák fejszével való kivágására épül. A készség fejlesztése növeli annak esélyét, hogy a fa többször kiessen a fából, valamint meghosszabbítsa a Tree Teller képességét.

Tree Feller

Tree Feller egy olyan aktív képesség, amely lehetővé teszi az egész fa kivágását, csak egy blokk kitörésével. A Tree Feller használatához kattints a jobb egérgombbal, miközben egy fejszét tartasz, hogy előkészítsd a szerszámot. Ha készen áll a szerszám, üsd ki a fablokkotvagy az óriás gomba blokkot a készség aktiválásához. A Tree Feller csak az azonos magasságban és magasabban lévő blokkokat üti ki. A képesség azz 50-es szinten oldódik fel, és minden 50 szintnél 1 másodperccel növekszik. A maximális időtartam 22 másodperc az 1000-es szinten. A képességet 240 másodpercen (4 perc) ként lehet aktiválni.

A Tree Feller használatakor a fejszék tartóssága annyira csökken, mintha minden rönköt / óriás gombablokkot külön-külön eltörnének. Ha a fejsze eltörik, miközben a Tree Feller aktív, akkor a felhasználó nyolc sérülést szenved. A környező rönkök /gombák érintetlenek maradnak, kivéve azt, amin a fejsze eltört.

Leaf Blower

Feloldható az 50-es szint elérésével.

A Leaf Blower olyan képesség, melynek eredményeként a levélblokkok azonnal eltűnnek, ha fejszével ütik őket. A Leaf Blower képességgel történő megsemmisítés esetén a levélblokknak 10% esélye van arra, hogy kidobják a megfelelő csemetét. A levelek tartósan károsítják a fejszét.

Double Drops

A Double Drop passzív képesség, amely lehetővé teszi, hogy egy tárgy helyett két darabessen, ha bármilyen rönköt vagy óriás gombablokkot darabolsz, amelyet vagy a világ generált, vagy termesztettél. A Double Drop esélye szintre számítva 0,1% -kal, maximum 1000% -ra nő az 1000 szintnél.

XP Táblázat

BlokkXP
Akácia90
Nyírfa90
Sötét Tölgy90
Dzsungel100
Tölgy70
Fenyő80