Bányászat

A bányászat olyan munka, amely a kövek és az ércek bányászatára összpontosít. Ennek a képességnek a figyelemre méltó előnye az egyes ércek hatékonyabb és magasabb hozamú kinyerése, amely aktív készség alkalmazása esetén még tovább növekszik. A bányászat új funkciókat is hoz a TNT-hez, lehetővé téve a robbantással való kitermelést.
A bányászathoz tartozik a Olvasztás is.

Különleges képességek

Super Breaker:

Feloldható az 50-es szint elérésével.

Sebesség + Hároszoros drop esély

A Super Breaker (a jobb egérgombbal aktiválva, a kézben lévő csákánnyal) ideiglenesen hozzáad a Hatékonyság 5 enchantot a kézben tartott csákányhoz, megháromszorozva a dupla dropp esélyt, és a normál dupla dropokat háromszoros dropokkal váltja fel.

A készség időtartama 2 másodperc, és 50. szint után 1 másodperccel növekszik. Nincs maximális időtartama. Az alapértelmezett lejárati idő 240 másodperc.

Double Drop

Megduplázza a normál hozamot.

A Double Drop passzív képesség, amely lehetővé teszi a játékos számára, hogy a szokásos helyett két tárgyat szerezzen, ha az alábbi tapasztalati táblázatban található természetesen létrehozott blokkot bányászik. Ennek valószínűsége szintekenként 0,1% -kal nő, maximum 1000% -ra növekedhet. Nem adódik össze a Szerencse enchanttal, de a Gyengéd Érintéssel működik.

Blast Mining

Bónuszok TNT-vel való bányászatkor.
Nem lérhető a 125-ös bányász szintig.

Csákány használata helyett, a Blast Mining a TNT-t használja a blokkok elpusztításához. Kovakő és Acél használatával aktiválható a szokásos tartományon kívül (jobb egérgombbal, távolról a TNT-re kattintva). A Vanillában megszokottakkal ellentétben a TNT azonnal felrobban.

A Blast Mining funkcióval távolról is felrobbanthattó a TNT. A magasabb bányász szintek több ércet és kevesebb szemetet eredményeznek. Alapértelmezés szerint a TNT a felrobbantott anyagok 30% -át termeli ki, és minden szinttel tovább növekszik.

Bigger Bombs

Növeli a TNT robbanási sugarát.
Feloldható az 375-ös szint elérésével.

A Bigger Bombs képesség növeli a Blast Mining-al meggyújtott TNT robbanási tartományát. A 375-ös szint 2 egységgel növeli a robbanás sugarát. A 625-ös szintnél ezt a bónuszt 3-ra növekszik. A 875-ös szintnél elérhetővé válik a maximális 4-es bónusz.

Demolitions Expertise

Csökkenti a TNT robbanások által okozott sebzést.
Nem lérhető a 500-as bányász szintig.

A Demolitions Expertise egy passzív képesség, amely 25% -kal csökkenti a TNT által okozott sebzést. A 750-es szintnél ez 50% -kal csökken. 1000-es szinten pedig 100%-ra.

Fontos megjegyezni, hogy a szokásos módon meggyújtott TNT továbbra is sebez, és csak akkor csökken, ha a TNT a Blast Mining képességgel lett meggyújtva.

Tippek

  • A Double Drop képesség nem adódik össze a Szerencse varázslattal. Ennek megkerüléséhez használj Gyengéd Érintéses csákányt a további ércek megszerzéséhez, tedd vissza a földre, majd a lehető legnagyobb hozam elérése érdekében egy Szerencsés csákánnyal üsd ki.
  • Bányászatkor hagyj hátra minden ércet, és keress további tömböket. Ha a terület tiszta és az ércek jobban láthatóak, használd a Super Breaker képességet, hogy esélyed legyen háromszoros dropra.

Szintezés

  • Gyűjts össze minden olyan ércet, amely a bányászat során megtalálható, beleértve a szént is.
  • Puhasága miatt a netherrack az egyik leggyorsabban kiüthető blokk. Menj a Netherbe egy Hatékonyság II vagy annál jobb gyémánt csákánnyal a hatékony szintezéshez.
  • A Gyorsaság II buff (bájitalból vagy jelzőfényből szerezhető), a Hatékonyság V gyémánt csákánnyal kombinálva, lehetővé teszi a kő azonnali kiütését.
  • Az Endstone a második legmagasabb XP-t adja a nem érctömbök között. Az Endben történő bányászat Hatékonyságos csákánnyals nagyon gyors módszer a szintlépésre.
  • A End City blokkok nagy mennyiségű XP-t adnak (200–250), és azonnal bányászhatóak a Gyorsaság II-vel és a Hatékonyság V-el. Az Elytra viselése megakadályozza a leesést. Mivel a Végzes Városok nagyon nagyok lehetnek, ez a leggyorsabb módszer a bányászat fejlesztésére.

XP Táblázat

Fontos figyelembe venni, hogy az alábbiakban felsorolt értékek az alapértelmezett értékek, és eltérőek lehetnek az egyedi konfigurációjú szervereknél.

Blokk NeveXP
Dirt
Hard Clay30
Mossy Cobblestone30
Netherrack30
Sandstone30
Stone30
Packed Ice50
Stained Clay50
Prismarine70
Coal Ore100
Red Sandstone100
Quartz Ore100
Redstone Ore150
End Stone150
Obsidian150
Purpur200
Iron Ore250
Gold Ore350
Lapis Ore400
Diamond Ore750
Emerald Ore1000