Akrobatika

Az Akrobatika olyan képesség, amely lehetővé teszi az eséskárosodások csökkentését passzív és aktív képességekkel, a Roll és a Graceful Roll segítségével, valamint a „Dodge” passzív képességgel harcból származó sebzés kikerülését.

XP

Az XP az esési sebzésel (120xp mindkét félszívre), valamint a sikeres kitérésért jár. Nincs tapasztalat, ha a játékos meghal. Káros sérülések nélkül a játékos legfeljebb 22 blokkot eshet le, ami 2280 XP-t eredményez.

80 XP-t kapsz minden olyan sebzésért, amelyet egy Roll vagy Graceful Roll végrehajtása közben szenvedtél el, ide értve a károkat is, amelyeket a Roll nélkül elszenvedtél volna. Ennek eredményeként a 1280 XP a maximális, mely egy 35 blokkmagasságú Graceful Roll-al érhető el.

Egy sikeres Dodge 120 XP-t ad.

Passzív képességek

Roll

A Roll passzív képesség, amely lehetővé teszi a játékosnak, hogy csökkentse az esési sebzést. Minden szinten a siker esélye 0,1% -kal növekszik, maximális esélye 100% az 1000. szintnél. Mivel a Roll passzív képesség, ezért egyszerűen csak eséskárosodásokkal aktiválható. Aktiválásakor akár 7 sérülési pontot vagy 3,5 szívet is megkímélhet. A Graceful Roll aktív képesség; osonással (alapértelmezés szerint Shift gomb) aktiválhatod, esés közben. Csak akkor hatékony, ha 20 blokknál vagy annál kevesebbnél használjul el az érkezés előtt. Akár 14 sérülési pontot vagy 7 szívet menthet meg. A 2.1.0 verziótól kezdve a Roll és a Graceful Roll ugyanazon képességnek tekinthető, bár mindkét mechanika még mindig ott van.

Dodge

A Dodge passzív képesség, amely felére csökkenti a felmerült károkat; ide tartoznak a Creeper robbanások, a csontváz nyilak stb. Max. esélye 20%, 800-as szinten; minden szinten esélye 0,025% -kal nő.